Trä för möbler av hög kvalitet

Trä för möbler av hög kvalitet

Björk är ett mycket stabilt och slitstarkt hårt träslag.  Den vackra looken och den speciella ljusa färgen gör björken till en fin typ av trä för moderna möbler.

Eftersom detta trä är så starkt och hållbart, är det lämpligt för ett brett spektrum av träslöjd och detaljerade handarbete.

Även om björkträ ofta är dyrare och ibland krävande att arbeta med, har detta trä en klar fördel: det är mer kompakt än annat trä och därmed mer slitstarkt än till exempel furu. Därför används björk ofta i högkvalitetsmöbler, terrasser, sängar, golv och byggnader, som förväntas att hålla i lång tid.

Kvaliteten på trämöbler

Nu när vi har en översikt över olika typer av trä som används i möbeltillverkning, bör vi ta itu med de faktorer som inte får misslyckas i kvaliteten på trämöbler. Några ofta inträffade frågor om träkvalitet anges nedan:

  • Vilket träslag lämpar sig bäst för möbler?

Björk är en av de bästa typer av trä när det gäller möbeltillverkning. Björkträmöbler, som för övrigt blivit svårare att hitta, kombinerar tidlös skönhet med förvånande hållbarhet som varken furu eller annat barrträ kan rymma. Barrträ kan ha mycket vacker utseende, men de kommer inte i närheten av hållbarheten i lövträ - såsom björken.

  • Vad orsakar det höga priset på möbler i massivt trä?

Ett antal faktorer spelar en roll i prissättningen av möblerna dina ögon fångas. Utbud och efterfrågan, bara för att nämna en av dem. De bästa möbler i massivt trä är gjorda av lövträ, som växer mycket långsamt, vilket minskar utbudet och ökar kostnaderna. Vidare är det ganska svårt att framställa möbler i massivt trä, eftersom alla delar av möbler i massivt trä måste skäras till specifikationerna, i motsats till träelement, som säkert skulle vara lättare att hantera.

  • Vilket trä är mer hållbart?

Furu är mycket styvt trä, men dess motståndskraft mot slitage är inte jämförbar med styrkan i björken. Tall får mycket lätt märken och repor. Om du vill ha en möbel som håller väl under lång tid, kommer björk vara ett bättre val.

  • Varför är användningen av björk ett förnuftigt val för möbeltillverkning?

Det är ett överlägset lövträ för kvalitetsmöbel. Den är slitstark och vacker, smutsavvisande och priset är att övervinna. Eftersom björk är stabil, prisvärd och delarna lätt kan skruvas ihop, används detta träslag för montering och andra konstruktioner samt naturligtvis för möblernas synliga delar.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.